"TANGO" je umetnost sa beskrajnim mogućnostima, ples sa kojim se ne može porediti ni sa jedna vrsta komunikacije.

Tango nije samo ples, muzika i poezija, on je pre svega osećanje koje nosimo u srcu pretvarajući ga u jedinstveni pokret na plesnom podijumu, energija koja se uzajamno prenosi, opija i uzdiže. Tango nije samo hod po plesnom podijumu, tango je blistavo putovanje u raj. Tango je neodvojiv od osećanja i osećanja su neodvojiva od tangoa, oni su njegov izvor i osnova. Zbog svega toga se i kaže da tango nije u našim nogama već u našim srcima.

Argentinski tango razvio se krajem 19. i početkom 20. veka u Buenos Airesu, a na njegov razvoj uticali su Španska contradanza, pasodoble i flamenko, kubanska habanera, crnački canyengue, candombe, muzika gauchosa (ruralna milonga), bečki valcer, poljska mazurka, polka, jevrejski klezmer, tango andaluz ... uglavnom, svi muzički oblici koje su sa sobom u pristanište Rio de la Plate doneli doseljenici iz Europe i Afrike.

Isprva ples siromašnih, uglavnom dokonih muškaraca koji su se na taj način udvarali malobrojnim ženama, odrastao je u gradskim predgrađima. Nakon što ga je prihvatila bogataška evropska elita (između 1910. i 1915.) trijumfalno se, iz zadimljenih i neuglednih sala u predgrađima, uselio i u najelitnije plesne dvorane u samom centru Buenos Airesa.
Cipele za Tango

Tango je elegantan ples, a tango cipele obicno najvise odrazavaju elegantni karakter Argentinskog Tanga.

 

Tango cipele za zene

Osnovna razlika izmedju svakodnevnih cipela i cipela za ples,i tango je u stikli. Stikla plesnih cipela je napravljena tako da osigura sigurnost u koraku i koliko je moguce smanji mogucnost povrede prilikom plesa.

Tradicionalne Tango cipele su obicno zatvorene sa jednim kaisem oko skocnog zgloba. Djon plesnih cipela je napravljen od posebne koze koji omogucava mekan korak i dobar kontakt sa podlogom na kojoj plesemo.

Pored tradicionalnih modela, postoje i mnoge druge varijacije,a danas su posebno moderne otvorene cipele sa veoma visokom stiklom. Prave se od razlicitih materijala i u razlicitim bojama.

 

Tango cipele za muskarce

Tango cipele za muskarce mogu biti sa klasicnom,standardnom stiklom visine od 2cm ili vise, fleksibilne su i modeli variraju od klasicnih, crnih modela pa do dvobojnih ili cak u razlicitim bojama, Crno-bele cipele su veoma poznate i mnogi igraci ih koriste narocito na sceni kada plesu milonge.

Cipele za tango,i plesne cipele uopste, su neophodan deo opreme svakog igraca koji se ozbiljnije bavi plesom, one su ne samo ukras vec i alat koji nam omogucava vecu pokretljivost i bolji osecaj u igri.